Betaflight 4.0

Betaflight 4.0 is nu beschikbaar als Development. Wij hebben Betaflight 4.0 uitgeprobeerd en zijn erg enthousiast over de prestaties. Betaflight 4.0 is dus nog niet officieel beschikbaar en dus kleven er risico’s aan als je deze toch gebruikt, er kunnen immers nog bugs inzitten.

Voordat je Betaflight 4.0 installeert moet je even een backup maken van je eigen instellingen, wij doen dit altijd in de CLI (command line) met het commando DIFF. Voor een uitgebreide tutorial over flashen van Betaflight klik hier

Sla je DIFF op in een kladblok.

Zet nu  je Flight Controller in DFU mode. Tegenwoordig hoef je dit niet meer via de CLI te doen maar kun je eenvoudig eenvoudig op de button Activate Boot Loader klikken in de SetUp. Je moet dan wel de Expert Mode hebben aangezet (rechtsboven).

Kies voor Development
Zoek je Flight Controller
Kies de laatste versie maar in ieder geval nieuwer dan 1269
Bij een complete nieuwe versie kiezen wij voor een full chip erase
Laad de firmware en flash vervolgens Betaflight 4.0
Plak vervolgens je Dif in de CLI en type dan save en geef een Enter. Jouw settings staan nu weer in Betaflight 4.0.

Onderstaande Betaflight 4.0 settings zijn van CTZSnooze en werken erg goed op een 5 inch quad met 8k/8k Gyro update rate, en FC looptime. Let wel deze werken niet op 32khz!
Deze kun je weer in de CLI plakken en saven.

Wij hebben inmiddels met Betaflight 4.0 gevlogen en dit vliegt ontzetten goed en erg strak. Betaflight 4.0 kent nog wat extra features waar we later nog op terug zullen komen. 
LET OP: Als je gaat vliegen begin dan met kort hoveren en test of je motoren niet te warm zijn. Ga dit langzaam verder opbouwen. De filters in Betaflight 4.0 worden steeds beter maar je kunt ook zomaar je motoren opbranden!!

Download the Betaflight 4.0 settings

Betaflight 4.0 settings

UPDATE 15-02-2019

Zojuist is bekend geworden dat de ontwikkelaars van Betalfight hebben besloten te stoppen met de 32Khz PID looptime. We gaan niet heel diep in de techniek maar men is er inmiddels van overtuigd dat 32Khz gepaard gaat met meer ruis van de motoren (noise) die dan weer meer gefilterd moet worden. Dus de aanvankelijke snelheidswinst wordt door extra filtering (kost namelijk weer snelheid) dan teniet gedaan. Wij waren al niet heel erg te spreken over 32Khz puur omdat het zoveel ruis veroorzaakt en eigelijk je race drone / quad er niet beter van ging vliegen. Dus zoals hierboven al aangegeven geeft Betaflight 4.0 met 8k/8k met de aangepaste filtering de beste vliegprestaties en de minste propwash.

Happy Flying!